Ser du etter webhotell? Sjekk sammenligningen av webhotell på delt hosting.

Billig webhotell

Er det lurt å velge billig webhotell, eller er et rimelig webhotell dårligere enn et dyrt webhotell? Det heter seg at kvaliteten henger sammen med prisen, men er det alltid tilfellet?

Billig, billigere og billigst webhotell

Før måtte man punge ut ganske mye for et webhotell, men prisene på hosting synker. I dag kan man kjøpe et webhotell med domene for noen få hundrelapper i året. Dette er utvilsomt meget billig, men hvordan kan det ha seg at webhotell har blitt så billig? Svaret er enkelt, og det skal vi se på nå. Kort oppsummert kan man konstantere følgende grunner til billigere webhotell:

  1. Hardware og servere blir billigere
  2. Webhostene bruker gratis open source programvare
  3. Båndbredde blir billigere
  4. Markedet for webhotell blir større
  5. Effektive kundebehandlingsmodeller
  6. Økt internasjonal konkurranse om webhotell-kunder

De siste årene har vi hatt en eksponentiell utvikling i hardware- og softwarebransjen. Prosesseringskraft, minnekapasitet og lagringsplass har blitt langt billigere enn tidligere. Det betyr billigere webservere for webhostene.

De fleste webhoster som tilbyr webhotell bruker ofte gratis (open source) software på sine webservere. Det er vanlig at webhotellet kjøres på Linux som er et gratis operativsystem. Webserveren er drevet av Apache, som er et open source webserverprogram. Databaser kjøres med MySQL som også er open source, og likeledes er det for PHP og Perl som er to eksempler på tolkere for dynamiske programmeringsspråk.

Intet mindre har utbygging av fiberlinjer på tvers av landegrensene, samt. økt konkurranse i bredbåndsmarkedet gitt billigere båndbredde. Dette har ført til at mange webhoster tilbyr webhotell med frie tøyler mht datatrafikk til kundene sine.

Stadig flere kjøper webhotell. Dette har grobunn i de mange publiseringsverktøyene som tilbys gratis under åpen kildekode. Det er for eksempel mange flere som blogger med WordPress i dag, enn for et par år siden. De fleste ser etterhvert at et webhotell er høyst nødvendig for å få mer kontroll over eget nettsted.

Pga den økende etterspørselen etter webhotell, samt. stadig heftigere konkurranse har mange webhoster lagt seg på en forretningsmodell hvor man ønsker å selge mange webhotell billig, fremfor få webhotell dyrt. Dette har gitt utfordringer mht kundebehandling, men disse har blitt løst med brukervennlige kontrollpaneler som cPanel, chatfunksjoner, ferdig skrevede guider og videoer som viser kunden hvordan man administrerer webhotellet.

Til slutt skal det nevnes at folk har få betenkeligheter med å handle webhotell på tvers av landegrensene. Dette har økt konkurransen mellom de store webhostene og ledet til lavere priser på gode, billige webhotell.

Rimelig webhotell trygt?

Så, med utgangspunkt i de forrige punktene, kan man konstatere at et billig webhotell kan være like bra som et dyrt? Vår påstand er ja.

Kvalitetssikring av webhtoell: Vær likevel oppmerksom på at webhotellet du ønsker har den støtten du trenger. Bruker du denne websiden for å finne et billig webhotell, så kan du være sikker på at det er kvalitetssikret mhp kundeservice og støtte for de vanligste standarder innen hosting.