Sammenligning og kvalitetssikring av webhotell

Webhotell leveres i så mange forskjellige varianter at det er vanskelig å sammenligne dem. Derfor har det vært nødvendig å sette en standard for hvilke webhoteller det er tjenlig å ha med i listen. Dette har vi gjort ved å stille noen krav til webløsningen. Videre har vi laget en mal for hvordan vi velger ut webhotell fra de forskjellige webhostene.

Hvis du har lyst til å finne best webhotell for ditt behov med en gang, kan du gå hit for å sammenligne webhotell.

Krav til webhotell

Kvalitetssikring av webhotell: For å kvalitetssikre alle webhoteller i vår sammenligning, stiller vi noen krav til hva webhotellet må støtte. Blant annet sikrer dette at du kan installere publiseringsverktøy på webhotellene.

MySQL
PHP
  • Har PHP 5 eller bedre
  • Her MySQL 5 eller bedre
  • Har kontrollpanel
  • Har epost
  • Har webmail
  • Har SMTP- og POP-server for epost
  • Tar backup av kunders data
  • Har gratis telefon- eller chatsupport

Billigste webhotell fra hver webhost

Det er vanskelig å rangere webhotell på pris, fordi webhostene ofte selger mange webhoteller med forskjellig funksjonalitet og attributter. Derfor har vi laget en mal for hvilket webhotell vi velger fra hver hostingleverandør.

Slik velger vi webhotell og setter pris

Webhotell velges ved å finne den billigste hostingpakken som tilfredstiller kravene. Videre inkluderer prisen for webhotell minst ett domene. Webhoteller.no har valgt å definere prisen på hostingproduktet ved bruk av .com-domene, da prisene på forskjellige tld varierer.

Videre bruker vi prisen som gis ved 12-mnds bindingstid som utgangspunkt. For de webhostene som ikke gir billigere webhotell ved ett års binding, bruker vi den løpende prisen. Merk at de fleste webhostene tilbyr billigere webhotel, dersom du binder deg for lenger enn ett år.

Sammenligne webhotell

Det blir vanskelig å sammenligne webhotell basert på alle tilleggsfunksjonene hvert av dem har. Derfor har vi satt opp følgende kriterier som vi rangerer webhotellene fra:

• Størrelse på webhotell
  • Båndbredde (trafikkvote) pr. mnd for webhotellet
  • Antall epost-kontoer
  • Antall domener tilknyttet hvert webhotell
  • SSH
  • Pris per år (NOK)*
  • Etableringskostnad*

*Pris per år og etableringskostnad: Da sammenligningen av webhotell inneholder produkter fra både norske og utenlandske hoster, vil de norske prisene være inkludert mva, mens de utenlandske er ekslusiv moms.

Hvis du ønsker utfyllende opplysninger om disse tingene kan du lese det som står under sammenligningen av webhotell.

Info om webhoster vi sammenligner

Vi holder ikke detaljert oversikt over alle tilbud fra webhostene på vårt nettsted, disse opplysningene finner du uansett på websidene til den aktuelle hosten.

Derimot har vi en profil for hver webhost. Hvis du har hatt webhotell fra en av webhostene før, ser vi gjerne at du poster en test av webhotellet på profilen. Der har du nemlig anledning til å skrive din erfaring, samt. rangere helhetsinntrykket du har av webhosten og hostingtjenesten(e) de leverer. Anmeldelser fra brukerne er et nyttig verktøy for andre som også skal ha webhotell, så vi håper du bidrar.