Ser du etter webhotell? Sjekk sammenligningen av webhotell på delt hosting.

Billig VPS med full root access

Test av vps virtual private server fra Host Gator

Anmeldelse:
VPS Virtual Private Server fra Host Gator

Brukerens testresultater

Stabilitet og oppetid

5

Kontrollpanel

5

Kundeservice

5

Pris og verdi

5

Jeg har hatt webhotell hos mange forskjellige webhoster, blant annet HostGator.

Har stort sett vært fornøyd med webhotell på server med mange andre, men nå var kontrollbehovet blitt større, og dermed var tiden kommet for å prøve VPS.

VPS fra HostGator

HostGator lanserte virtuelle private servere for litt siden, og siden jeg har vært fornøyd med webhotell derfra, valgte jeg å teste VPS fra dem. Med VPS fra HostGator har du samme kontroll som om du hadde hatt dedikert server. Du får full root access via SSH og allokert et visst antall MB RAM, Diskplass og trafikk per måned.

VPSen jeg gikk for er den aller minste, en såkalt level 1. Operativsystemet på den er centOS 5 (64 bit). Pris per måned er $20 dollar og inkluderer 2 IP-adresser (Mulighet for inntil 32 IP-adresser!).

Domenet mitt er ikke registrert hos HostGator, men hos domeneshop. Jeg brukte IP-adressen jeg fikk i velkomstmailen fra HostGator og la inn en DNS-peker hos domeneshop. Man har også mulighet for egne nameservere.

Man kan sette rDNS (reverse DNS) til hva man vil på disse IP-adressene. Jeg la bare inn en ticket i supportsystemet, der jeg ga IP-adresse og domene jeg ville ha reverse dns på, og etter 5 minutter var det fikset. Ekstremt bra support fra HostGator som vanlig.

Kontrollpanel på VPS

Alle VPSene gir tilgang til et kontrollpanel for å administrere containeren (altså VPSen). Kontrollpanelet heter "Parallels' Infrastructure Manager". Her kan man starte og stoppe services, starte og stoppe VPS, administrere firewall, følge med på ressursbruk, ta backup, sette VPS'en tilbake til standard og mye annet. Her er et screenshot.

Kontrollpanel VPS

Siden jeg valgte den minste VPSen, fikk jeg ikke med cPanel. På større VPS kan man få cPanel for $10 ekstra i mnd. For å administrere domener, epost-kontoer og så videre, har jeg valgt å installere open source kontrollpanelet ISP Config 3.

Anonymitet og skjuling av IP

For å skjule identiteten min på internett, har jeg installert psyBNC for IRC, og med reverse DNS har jeg egen VHost.

Videre har jeg satt opp en SSH Tunnel for å skjule IP-adressen når jeg surfer med Firefox.

Rabattkode på VPS

For å få 50% rabatt den første måneden, kan du bruke rabattkoden "THANKYOU" uten gåseøyne. Jeg brukte denne, og dermed kostet VPS bare $10 for første måned, og deretter $20 per måned etter dette. Jeg betaler månedsvis med PayPal.

Man har også full pengene tilbake garanti, dersom man ikke er fornøyd. Jeg er fornøyd så garantien vil ikke bli brukt.

Trykk her for å gå til Host Gator.

Denne testen av Host Gator er skrevet av en bruker. Her kan du lese flere tester og mer om webhosting fra Host Gator.

Skriv ny kommentar